Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Bierfestival Mechelen

  Traduction en français non disponible

  Een biertje brengt gezelligheid, viert speciale gelegenheden, smeedt en versterkt vriendschappen, biedt verkoeling op een warme zomerdag, is een beloning voor een dag hard werk.

  In België hebben we keuze te over voor al deze gelegenheden. Met meer dan 1.000 bieren gebrouwen door meer dan 100 brouwerijen en vaker wel dan niet een Belgisch bier verkozen tot Beste Bier ter Wereld, kunnen we stellen dat de Belgische biercultuur terecht een bron van trots mag zijn.

  Quali Drinks, een Mechelse drankenhandel met een passie voor bier, wilde deze traditie van artisanaal meesterschap en enorme verscheidenheid vieren. Sinds 2013 organiseert Quali Drinks het Bierfestival. Zaakvoerders Kevin en Veronique bieden ook kleinere brouwerijen de kans om hun speciale bieren voor te stellen. Zo krijgen zij de aandacht die ze verdienen, maar die ze in de commerciële biermarkt niet altijd krijgen.

  Vele Mechelaars, maar ook bezoekers uit alle uithoeken van België en zelfs buitenlandse toeristen willen deze weelde en geschiedenis graag samen met ons vieren. Dat toont het jaar na jaar groeiende succes van het Bierfestival aan.

  Onze eerste editie lokte reeds meer dan 2.000 bezoekers. Een jaar later, in 2014, verdubbelden we dit aantal naar 4.300 en breidden het tentendorp uit van 15 naar 40 brouwerijen. In 2015 verwezenlijkten we opnieuw een verdubbeling naar 8.000 bezoekers. Dit groeide vorig jaar nog aan tot 9.000 bezoekers voor het Bierfestival 2016.

  Bereiken we met deze editie de kaap van de 10.000 bezoekers? Kom het mee beleven op 29 en 30 september en 1 oktober 2017!

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Activités diverses

  Autres événements : Malines