Geef me nu eindelijk wat ik altijd al had

Théatre / Spectacle » Divers

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Geef me nu eindelijk wat ik altijd al had

  Traduction en français non disponible

  Geef mij alles en zeg het is niets
  Geef mij niets en zeg dat is alles
  Geef mij mezelf, geef mij jou
  Ik heb gezocht naar wist ik maar wat
  Geef mij nu eindelijk wat ik altijd al had
  20 jaar geleden stierf Mechels dichter Herman de Coninck. Leerlingen en leerkrachten van het Stedelijk Conservatorium voor Muziek, Woord & Dans maakten begin dit jaar speciaal voor deze gelegenheid Geef me nu eindelijk wat ik altijd al had, een unieke muziek- en danstheatervoorstelling waarbij de speelse en fijnzinnige poëzie van Herman de Coninck hét uitgangspunt vormde. Geef me nu eindelijk wat ik altijd al had kaderde eveneens in de viering rond 175 jaar Conservatorium, waar Herman de Coninck trouwens zelf leerling was!
  Een energieke spelersploeg werd samengesteld met leerlingen uit de verschillende disciplines die het conservatorium aanbiedt: muziek, woord en dans. Een vaste spelersgroep met jongeren tussen 10 en 22 jaar staan constant op de scène. Ze brengen de opwindende en speelse poëzie van Herman de Coninck tot leven. Veelgevraagd sideman in de jazz-, pop- en theaterwereld Dree Peremans componeerde/arrangeerde de muziek samen met jazzpianist Pierre Anckaert en zangeres Elodie Carels. Clarissa Wedding-Jennes maakte de choreografie. De productie werd begin 2017 gebracht in een versie met live-orkest en koor. Voor deze herneming worden koor en orkest door een opname van de muziek.
  “Ik wil de taal dynamiteren tot een gebeurtenis waar veel mensen naar komen kijken.”, zo bazuinde de Coninck zijn liefde voor de taal uit. De gebrachte gedichten komen stuk voor stuk uit de gelijknamige bloemlezing van auteur en weduwe van De Coninck, Kristien Hemmerechts. Als vurige pleitbezorgster van het werk van haar man zorgde ze tijdens de repetities met de studenten voor de nodige duiding bij de gedichten. De poëzie over liefde, verlangen en verlies lijken eenvoudig maar dat is niet zo. Toch verklanken en verbeelden de spelers ze op hun eigen manier zodat ze veel meer zeggen dan eerst gedacht. Ze veroveren ieders hart!
  Als witte sneeuwvlokken dwarrelen witte scènes voor je ogen in woord, muziek, dans en beeld. Het ‘wit’ tussen de regels van de poëzie kan je horen, het ‘wit’ van de kostuums verandert van kleur en het witte papier vouwt, ritselt, knispert, wrijft en scheurt met de taal van Herman de Coninck.

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Théatre / Spectacle

  Autres événements : Malines