Cozmix congé 2019

Expo » Divers

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Cozmix congé 2019

  Traduction en français non disponible

  De zomer van '50 jaar maanlanding'!

  Met de première van de nieuwe planetariumvoorstelling 'Vijftig jaar Apollo' op vrijdagavond 28 juni, wordt de aftrap gegeven voor een derde editie van ‘Cozmix Congé’.Twee maanden lang zijn er dagelijks twee planetariumvoorstellingen, van maandag tot en met vrijdag en op zondag, om 15.00 en 16.30 h. Een mooie mix van kindervoorstellingen en sterrenkundige fulldomevoorstellingen, wordt gevolgd door een projectie van de actuele sterrenhemel. In deze ‘all-weather attractie’ krijg je gegarandeerd een onvergetelijke namiddag! Bij helder weer kan aansluitend de zon waargenomen worden door de grote telescopen in de observatietoren. Ook op vrijdagavond is er telkens een voorstelling om 20.30 h..

  11 dagen Apollo 11!

  Vijftig jaar geleden zette de eerste astronaut voet op de maan. Herbeleef de meest tot de verbeelding sprekende periode uit de geschiedenis van de ruimtevaart, van net voor de lancering tot vlak na de landing. Gedurende 11 dagen, van maandag 15 tot en met vrijdag 26 juli 2019, staan workshops, extra planetariumvoorstellingen en evenementen in het teken van 50 jaar maanlanding, op het programma. Tijdens de voormiddag start er op de weekdagen telkens een voorstelling ‘Vijftig jaar Apollo’ om 10.30 h. Op dinsdagavond 16 juli is er ook een gedeeltelijke maansverduistering.


  Cozmix SummerLab en zomerkamp

  Gedurende de zomerperiode worden onder de noemer 'Cozmix SummerLab' op wekelijkse basis workshops georganiseerd op woensdagvoormiddag. Er zijn activiteiten voor kleuter-, lager en secundair onderwijs. Dit gaat van raketjesnamiddagen, Marsrovers programmeren en kometen bouwen, tot een heuse zoektocht langs het planetenpad. In de week rond '50 jaar maanlanding' zijn er ook extra workshops op maandag- en vrijdagvoormiddag. Het inschrijvingsformulier kan online ingevuld worden (voor één of meerdere workshops).Tijdens de week van 19 t.e.m. 23 augustus organiseert Cozmix, in samenwerking met Natuurcentrum Brugge, een zomerkamp.

  Bestemming Beisbroek

  Het domein waar de sterrenwacht en het planetarium van Cozmix zich bevinden, maakt deel uit van de Kasteelbossen. In deze groene rand rond Brugge is het gezellig wandelen en fietsen door de bosrijke omgeving. Neem naast het bezoek aan Cozmix ook zeker een kijkje in het Natuurcentrum, trek op ruimtereis langs het kunstzinnige planetenpad of verwen jezelf met een ijscoupe op het zonovergoten terras van het Koetsenhuis… Kortom, ontdek dit verborgen plekje vlakbij het centrum van Brugge en beleef een hemelse daguitstap tijdens deze zomervakantie!

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Expo

  Autres événements : Bruges