Best of Balanchine

Théatre / Spectacle » Danse

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Best of Balanchine

  Traduction en français non disponible

  Het Nationale Ballet heeft zich in de afgelopen 50 jaar ontwikkeld tot een toonaangevend gezelschap met een uniek repertoire, én een traditie in vernieuwing. Het gezelschap staat onder artistieke leiding van Ted Brandsen en Rachel Beaujean. Met vaste choreograaf Hans van Manen ontwikkelt, produceert en toont het ballet op internationaal topniveau.
   
  De Russische achtergrond van Balanchine maakte dat hij als geen ander kon putten uit de rijkdom van het 19de-eeuwse Russische ballet. Meer dan 150 balletten maakte deze oprichter van het fameuze New York City Ballet. In stijl en aanpak uiteenlopend, maar altijd muzikaal, met een enorme vrijheid in bewegingsexpressie.
   
  De balletten van Balanchine zijn nog steeds zo vernieuwend, inventief en tijdloos dat ze vaak vergeleken worden met de schilderijen van Picasso en de muziek van Stravinsky. In Best of Balanchine belicht Het Nationale Ballet de genialiteit én enorme veelzijdigheid van deze meesterchoreograaf.
   
  Ballet imperial werd door Balanchine zelf bestempeld als ‘een eigentijds eerbetoon aan Marius Petipa, de vader van het klassieke ballet’. Voor het Stravinsky Festival creëerde hij in 1972 Symphony in three movements: een bruisend, flitsend ballet vol sportieve, atletische elementen. Who cares?, op 16 songs van George Gershwin, roept met zijn glamour, humor en vitaliteit dan weer de sfeer van het oude Broadway op.

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Théatre / Spectacle

  Autres événements : Hasselt