Francis Poulenc, À la mode

Activités diverses » Mode

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Gratuit
 • Archive
 • A propos de Francis Poulenc, À la mode

  Traduction en français non disponible

  Monsieur Croche, Museum De Reede en Dana Cohen presenteren een spannende avond met prachtige muziek, high fashion en beeldende kunst.

  Over dit evenement
  Onvergetelijke avond in het indrukwekkende Museum De Reede, Antwerpen. Concert met muziek van Francis Poulenc en een modeshow met de kledingstukken van modeontwerpster Dana Cohen. De mooiste pianostukken van Poulenc worden uitgevoerd door de internationale pianisten Gen Tomuro, Isaak Duerinck en Tal Walker. Het programma wordt verteld door Sam Verlinden.

  Programma:
  19:30 - Deuren open:
  Ontvangst/Rondleiding in het museum/
  Een openbare haarstyling door Justyna Van Loenhout
  20:00 - Concert en modeshow
  21:30 - Drankje met de artisten

  Over de voorstelling:
  Een van de meest prominente componisten die tussen de wereldoorlogen in Parijs werkten, was Francis Poulenc. In die tijd werd het muzikale landschap van Parijs eerst gedomineerd door Debussy en daarna door Stravinsky, die de muzikale stijl van Poulenc hebben beïnvloed.

  Parijs was in deze jaren een symbool van kunst, muziek, literatuur, film en mode. In deze periode werden Les années folles, internationale schrijvers en kunstenaars aangetrokken tot Parijs om hun kunst voort te zetten en tentoon te stellen. Onder de opmerkelijke vrouwen in Parijs van die tijd waren Coco Chanel, Josephine Baker en Édith Piaf. De ontwerpen van Chanel werden het symbool van de geëmancipeerde vrouw.

  Poulenc À La Mode, is een samenwerking tussen Monsieur Croche en modeontwerpster Dana Cohen. Op deze avond willen we de onconventionele combinatie van poëzie, kunst, muziek en mode tot leven brengen, die in het Parijs van die tijd geen zeldzaamheid was. Deze concert/mode-show is een eerbetoon aan sterke vrouwelijke figuren uit die tijd zoals Chanel en Piaf.

  Photos de Francis Poulenc, À la mode

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Activités diverses

  Autres événements : Anvers

  Recommandations