Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Carmina burana

  Traduction en français non disponible

  NIEUWE DATUM: Voor Kursaal Oostende en Prima Donna Events komt gezondheid op nummer één. Hierdoor zijn we genoodzaakt om de voorstelling te verplaatsen naar het najaar 2020.

  Deze fantastische nieuwe creatie met meer dan 150 artiesten komt tot bij jullie op woensdag 18 november om 20u00.

  Iedereen wordt omgeboekt naar dezelfde zaal en behoudt dezelfde plaatsen/categorie. Uw tickets blijven dus geldig op de betreffende datum.

  ----

  Prima Donna Events presenteert ter ere van de 125e verjaardag van Carl Orff zijn prachtige compositie “Carmina Burana” wat letterlijk “liederen uit Beuern” betekent. Dit alles in een grootse enscenering met een live symfonisch orkest, koor, solisten en dans, in totaal niet minder dan 150 artiesten. Zij brengen de hymne aan Fortuna en de liederen over liefde, gokken en drank in het Kursaal van Oostende.

  Carmina Burana is de naam van de grootste en beroemdste verzameling middeleeuwse teksten en gedichten over zeer uiteenlopende onderwerpen. Voor dit werk liet de componist Carf Orff zich inspireren door een manuscript uit de 13e eeuw. In 1937 selecteerde hij vierentwintig teksten die hij vervolgens op muziek heeft gezet.

  De compositie beschrijft drie grote thema's: lente/zomer, de herberg en de liefde. Deze begint en eindigt met de hymne aan Fortuna, de godin van het noodlot. Dit wordt uitgebeeld door het welbekende rad van fortuin waaraan de mens is onderworpen. Deze interpretatie vormt de kern van Orff’s werk; Geniet van dit intens geluk want het kan snel weer voorbij zijn.

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Kursaal

  Autres événements : Théatre / Spectacle

  Autres événements : Ostende

  Recommandations