Wijnproeven Basis degustatietechnieken

Activités diverses » Événement culinaire

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

  • Archive
  • A propos de Wijnproeven Basis degustatietechnieken

    Traduction en français non disponible

    Heb jij een neus voor wijn?
    In vier lessen legt een ervaren sommelier en wijndocent je de beginselen van wijn en wijnproeven grondig uit. We gaan dieper in op druivensoorten, aroma’s en het proeven van wijn. Wat zijn de verschillende wijnstijlen? (Niet) hout-gerijpt, fruitig of droog, zoet of droog… We concentreren ons ook op geuren en op het trainen van het geurgeheugen aan de hand van aromaflesjes. We schetsen kort hoe wijn wordt gemaakt en introduceren je in de mooie, algemene wijnterminologie. We proeven elke les ook verschillende typische ‘monocépages’ (1 druif, bv. Chardonnay) en we analyseren en bespreken deze wijnen samen.

    Een ideale instapcursus en een mooie basis om de andere degustatieavonden beter te kunnen volgen.

    Organisatie
    De Werf
    Credits / Met dank aan
    begeleiding: Bart Vanderstraeten

    Commentaires

    Cliquez pour evaluer
    Encore 0 caractères avant d'envoyer
    En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
    Auteur : ()
    Deconnectez-vous pour changer de profile
    Afficher plus de commentaires

    Autres événements : CC De Werf

    Autres événements : Activités diverses

    Recommandations