Voltaire's Advice - Hans Vandekerckhove

Expo » Galerie

Informations pratiques

 • Gratuit
 • A propos de Voltaire's Advice - Hans Vandekerckhove

  Traduction en français non disponible

  Het laatste jaar is Hans Vandekerckhove aan het werken aan een reeks schilderijen met als mentale titel 'Voltaire's Advice'. In zijn gelijknamig ecologisch sprookje komt Candide na zijn wereldreis tot besluit dat we best onze eigen tuin kunnen onderhouden: il faut cultiver notre jardin.
  Iedereen kan daar een eigen uitleg aan geven. Vandekerckhove wil
  wil met zijn schilderijen de wereld her-betoveren. Met kleur en vorm een paradijselijke wereld scheppen waarin het kijken naar de dingen leidt tot een verbondenheid met de oorsprong. Kijken naar de wereld net alsof je iets voor de eerste keer ziet. In elke kleine plek de schoonheid ontdekken, op elk vervliedend moment zoeken naar het mysterie dat zich verschuilt. Door de vertraging tijdens het leven in de Corona crisis kregen we de kans hier en nu te herontdekken: onze woonkamer, de lichtinval in de schilder-studio, rood en oranje , de meest paradijselijke kleuren, groen, bruin en blauw, de meest natuurlijke kleuren.

  De recente schilderijen gaan thematisch over de vroegere binnenwereld (zijn vaders' serre, zijn moeders veranda) , de vroegere buitenwereld (Virginia Woolf's Monks House in Kent en Derek Jarman's Prospect Cottage in Dungeness), de actuele binnenwereld (binnentuin en leefruimte op de Blekersdijk met zelfportretten en Conversation Pieces van zijn kinderen Laura en Artuur en met vrouw Christina), de actuele buitenwereld (Engelse landschapswandelingen en de ontdekking van de Great Glasshouse van Norman Foster).

  Thématique(s) associée(s)

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Les expos gratuites les plus intéressantes

  Autres événements : Expo

  Autres événements : Gand

  Recommandations