Front Room - Birde Vanheerswynghels

Expo » Galerie

Informations pratiques

 • Gratuit
 • A propos de Front Room - Birde Vanheerswynghels

  Traduction en français non disponible

  Wat een waarneming van de werkelijkheid lijkt te zijn, is in feite een samengesteld beeld, samengesteld uit persoonlijke indrukken.

  Vanheerswynghels staat bekend om haar indrukwekkende grootschalige houtskooltekeningen van geconstrueerde en weelderige landschappen die voortkomen uit een mentaal beeldarchief. Het tekenproces opvattend als een analyse van vormen, onderzoekt Vanheerswynghels vaak dezelfde onderwerpen, zoals bomen, struiken, bloemen, vijvers, planten en vogels. Gebruikmakend van verschillende kleurlagen en een combinatie van gekleurde pastel, houtskool en highlights gemaakt door delen van de tekening uit te wissen, wordt het werk rijk aan diepte en details. In haar nieuwe serie tekeningen zien we een verbeterde aanpassing van technieken, waardoor een rijke variatie aan patronen en contrasten ontstaat.

  Door haar onderwerpen vergroot en overdreven dimensionaal te maken, raakt de fotografische ruimte van de beelden vervreemd en wordt de toeschouwer voor de gek gehouden. In haar werkproces herschept ze de overgang van figuratie naar abstractie en weer terug door uit te gaan van foto's, voornamelijk zelfgemaakte polaroids. Als basis voor haar tekeningen fungeren deze polaroids als fragmenten van een compositie die een nieuw samengesteld beeld worden.

  Thématique(s) associée(s)

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Les expos gratuites les plus intéressantes

  Autres événements : Expo

  Autres événements : Gand

  Recommandations