Praktische informatie

Over Jardin botanique Meise

In het Plantenpaleis vind je de planten die het graag lekker warm hebben. Elf kassen bootsen het klimaat van een bepaald gebied na en tonen de plantengroei uit deze streek. De Evolutiekas en Mabundu hebben een thematische invalshoek.

De Lentekas toont de planten van het immergroene loofbos. Rododendrons en camelia's staan er in volle bloei terwij het buiten nog winter is.
De Evolutiekas geef een overzicht van 500 miljoen jaar plantenevolutie; van de eerste groenwieren tot de overweldigende diversiteit van de bloemplanten.
Het Regenwoud laat lianen, epifyten en wurgende bomen op je los. Dit is de grootste verzameling regenwoudplanten in de Lage Landen. Opgelet, deze zone wordt heraangelegd
De Bergregenwoudkas herbergt fuchsias's en orchideeën, aangepast aan het leven in de nevelwolken hoog in de tropische bergen.
De Mediterrane Kas heeft een bijzonder aromatische geur door plantent uit Chili, Californië, West-Australië, Zuid-Afrika en natuurlijk het Middellandse Zeegebied.
Mabundu, de naam komt uit het Kikongo en betekent rijpe eetbare vruchten. Je raadt het al, je kan hier de bananenplant, de ananas, de kokospalm en de cacaoboom in levende lijve ontmoeten.
De Victoriakas pronkt met de beroemde reuzenwaterlelies, vleesetende bekerplanten en papyrus uit het oude Egypte.
De Droogtekas laat je kennismaken met de kampioenen van de droogte, planten aangepast aan een leven in het uitgesproken woestijnklimaat.
In de Moesson- en Savannekas wisselen natte en droge seizoenen elkaar af, de planten volgen dit ritme op de voet.

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Andere evenementen : Diverse Activiteiten

Andere evenementen : Meise