Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over PlukPlek Zelfpluk

  Op PlukPlek telen we fruit en groenten met respect voor mens, natuur en onze planeet: zonder gebruik van chemische pesticiden & kunstmest en met veel liefde & zorg. Dat smaak je! Hier lees je meer over ons.

  Wat je zelf oogst, smaakt zoveel beter! 
  Op PlukPlek geven we je de kans zelf je groenten en fruit te komen oogsten. Na je oogst wordt alles gewogen en afgerekend aan de kassa. Hier lees je alvast hoe het praktisch in zijn werk gaat.

  Iedereen is welkom binnen de openingsuren. We werken zonder lidmaatschap. We vragen geen toegangsprijs, noch inschrijving.

  Ons aanbod verschilt doorheen het seizoen. Je leest in ons aanbod wat je momenteel kunt oogsten.

  Ook een groepsbezoek of verjaardagsfeestje op PlukPlek is mogelijk. We zijn aangesloten bij het netwerk Boeren met Klasse.

  Op de hoogte blijven van de start van ons plukseizoen 2018, ons aanbod & acties? Stuur ons een e-mail en we voegen je toe aan onze mailinglijst.

  PlukPlek, een plek van (h)eerlijke en supervers voedsel, ontmoeting en natuurbeleving.
  Een plek ook voor jou!

  Aanbod: nu te oogsten
  Het seizoen komt traag op gang, daarom is onze aanbod momenteel beperkt (update 6 mei):

  rabarber: trek de stengels met het stompje en snij het blad eraf. Het blad kan je op de rabarberpaden achterlaten. Als het stompje achterblijft, is er risico dat de plant langs daar begint te rotten.
  eieren: sinds kort lopen er schattige kippen rond op PlukPlek. Zolang de vos ze niet te pakken krijgt, leggen ze vlijtig eitjes die we graag met jullie delen. Let op: de eieren voorspellen populair te worden. Wie eerst komt, eerst krijgt.
  Verse look- en sjalot: voor de liefhebbers, kan je nu reeds jonge look- en sjalotpijpjes oogsten
  peterselie: probeerde je reeds heerlijke peterseliesoep? Dan is het nu de moment!
  We verwachten (onder voorbehoud van het weer en plagen) tegen:

  begin juni: snijsla mengeling, raapjes en radijzen, koolrabi, eikenbladsla, spinazie, warmoes, allerhande kruiden op ons kruidenbed.
  midden juni: dop- en sluimerwten, tuinbonen (labbonen), courgettes, de eerste worteltjes (?), rode bietjes, eerste kleinfruit (rode trosbes, zwarte bes).
  eind juni / begin juli: dé frambozen, rode, witte, zwarte en roze bes, braambes (?), broccoli, bloemkool, spitskool, worteltjes, rode bieten, warmoes, zomerpostelein ... Vanaf juli neemt ons aanbod gestaag toe! Hou deze pagina in het oog.
  Wens je op de hoogte blijven? Stuur ons een e-mail en we voegen je toe aan onze mailinglijst.

  Een idee van wanneer wat geoogst kan worden in België lees je in deze groente- en fruitwijzer van Test-Aankoop.

  Praktisch: hoe werkt het?
  Vooraf: bekijk openingsuren en aanbod op onze website.
  Bij aankomst: parkeer fiets of auto op onze parking. Meld je aan bij de kassa of bel me indien ik op het veld aan het werk ben. Daar krijg je een woordje uitleg, kan je een kijkje nemen op ons prijzenbord, en kan je een plukemmer/plukbakje uitlenen.
  Oogst wat je wenst: je trekt het veld in. Proeven kan, maar indien we een vrije toegang willen behouden, begrijp je dat je oogst eerst langs de kassa moet passeren. Aan de koppen van de rijen en per gewas duiden borden en vlaggen aan wat oogstklaar is. Emmers en bakjes kan je altijd bijhalen bij de kassa. Ondanks dat we geen pesticides gebruiken, was je thuis best grondig de groenten voordat je ze verwerkt.
  Afrekening: klaar met oogsten? Dan kom je terug naar de kassa waar alles gewogen en afgerekend wordt (enkel contant geld). Ben je van plan om regelmatig naar PlukPlek te komen? Vraag dan naar een PlukPlek-klantenkaart.
  Na de oogst: kan nog even nagenieten op onze picknickweide.
  Wat breng je mee?
  draagbakken of draagtassen voor transport van de kleinverpakking.
  eierdoosjes indien je eieren wenst mee te nemen.
  kleinverpakking is ter plaatse beschikbaar, maar om de afvalberg te verminderen, stimuleren we hergebruik van fruitvlootjes, papieren zakken, etc.
  laarzen & regenjas bij nat weer. Ook bij regenweer rijpt het fruit en zijn jullie meer dan welkom.
  keukenmesje en/of schaar is handig voor het oogsten van sommige groenten en fruit.
  cash geld of je PlukPlek-klantenkaart indien je er één hebt.
  PlukPlek betreed je op eigen risico
  Opgelet! Betreden van de velden is op eigen risico. Wij zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, diefstal of verlies van persoonlijke bezittingen.
  Kinderen welkom onder begeleiding
  Jong geleerd, oud gedaan. PlukPlek is een aanrader als heerlijke uitstap (met of zonder kinderen). Kinderen jonger dan 12 jaar zijn enkel toegelaten onder begeleiding van een volwassene. We vragen dat de begeleidende volwassene de kinderen in het oog houden om te vermijden dat er ongevallen gebeuren of schade toegebracht wordt aan planten of vruchten.

  Huisdieren
  Huisdieren zijn niet toegelaten in de velden, maar kunnen onder toezicht én aan de leiband achterblijven bij de ingang indien ze geen schade toebrengen of last berokkenen.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Diverse Activiteiten

  Andere evenementen : Ternat

  Aanbevelingen