Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Keith Haring

  Deze expo wordt verlengd tot 21 juli 2020. Als je al een ticket gekocht had, blijft dit geldig tot de nieuwe einddatum van de tentoonstelling.

  BOZAR brengt een grote retrospectieve met werk van de legendarische Amerikaanse kunstenaar Keith Haring. Deze vriend en vakgenoot van zowel Andy Warhol als Jean-Michel Basquiat was een unieke en opvallende verschijning in het New York van de jaren 1980. Met zijn direct herkenbare stijl speelde hij een erg belangrijke rol in de tegencultuur. Haring is vooral beroemd om zijn iconische motieven: blaffende honden, kruipende baby’s en vliegende schotels. Hij wilde ‘publieke kunst’ maken, die hij verspreidde via zijn Pop Shop, de media, de metro en de openbare stedelijke ruimte. Hij vond inspiratie in het abstract expressionisme, de popart, de Japanse kalligrafie en het werk van New Yorkse graffitikunstenaars. Tegelijk werd zijn unieke, spontaan ogende stijl beïnvloed door de energie van de tijd waarin hij leefde, van ruimtereizen tot hiphop en videospelletjes. Een krachtig oeuvre dat nog steeds bijzonder actueel is.

   

  Georganiseerd door Tate Liverpool in samenwerking met BOZAR - Paleis voor Schone Kunsten Brussel en Museum Folkwang, Essen.

  ------------------

  Omwille van de fragiliteit van de werken in de Blacklight Room, zijn de fluorescerende neonlichten  enkel aan op de volgende tijdstippen:

  Dinsdag tot zondag:
  11u – 11u30
  13u – 14u
  15u – 15u30 
  17u – 17u30
   
  Nocturne op donderdag:
  19u – 19u30 
  20u30 – 21u

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Paleis voor Schone Kunsten van Brussel

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Brussel