Ansatz Der Maschine - Burial Songs

Concert » Pop / Rock / Pop-Rock

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Afgelast
 • Voorbij
 • Over Ansatz Der Maschine - Burial Songs

  Vier jaar na Tattooed Body Blues trakteert Ansatz der Maschine, het geesteskind van de Kortrijkse indietronicamuzikant Mathijs Bertel, ons op een nieuwe plaat 'Burial Songs'. Afscheid nemen en loslaten zijn de centrale thema’s op de plaat.

  Het artistieke uitgangspunt van Ansatz der Maschine is sinds The Postman is A Girl (uit 2006) niet drastisch veranderd. Bertel en zijn gezellen maken nog steeds elektro-akoestische muziek, waarin alledaagse geluiden steevast in een bevreemdende context worden geplaatst. Naast laptopbeats, synths en elektrische gitaren eisen vooral harp, cello en basklarinet een prominente plaats op in het geluidsbeeld.

  Ansatz der Maschine werkte voor Burial Songs onder meer samen met componist en producer Valgeir Sigurdsson (zie Björk, CocoRosie en Bonnie ‘Prince’ Billy). Naast vaste zangeres Sophia Ammann nodigde Ansatz der Maschine ook enkele speciale gasten in de studio uit. De Brit Will Samson leent zijn stem aan ‘Untold’, terwijl Colin H. Van Eeckhout, de frontman van Amen Ra tekent voor het de "spoken word"van de donkere mantra ‘Invisible’.

  De kiem van Burial Songs werd gelegd in 2017, toen Ansatz der Maschine een jaar lang aan de slag mocht als artist in residence in muziekclub N9 in Eeklo. Live experimenteert Ansatz onverdroten verder met surround sound, visuals en belichting. Daarbij kiest het septet vooral voor een suggestieve, zelfs poëtische benadering. ‘We willen zeker niet alles prijsgeven. Belangrijk is dat de toeschouwer uit onze muziek zijn eigen verhaal kan puren.’

  Burial Songs gaat dus niet alleen over begraven. Voor wie zijn verbeelding laat werken, valt er vooral veel op te delven.

  (Dirk Steenhaut)

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Cultuurcentrum De Ververij - Wolvestraat

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Ronse

  Aanbevelingen