Andrew Litten: 'Something is Wrong'

Tentoonstelling » Schilderijen

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Andrew Litten: 'Something is Wrong'

  De kleurrijke expressieve schilderijen van de Engelse kunstenaar Andrew Litten snijden diverse humanistische thema's zoals liefde, angst en verslaving aan. Zijn grote impastoschilderijen zijn rauw en emotioneel. De dikke en dynamische lagen verf leggen zijn artistieke onderbewustzijn bloot. Vaak schildert hij een figuur of compositie centraal in het doek; de achtergrond wordt een abstraherend patroon van motieven en texturen.

  De kunst van Litten bestaat uit het verwerpen van het academische. Er zijn geen regels. Zijn werk ontstaat in de onderbuik. Het is mooi maar beklemmend; keihard maar aangrijpend gevoelig.

  De titel van de tentoonstelling, 'Something is Wrong', verwijst naar onze zeitgeist maar ook naar de 'anarchistische' methodiek en beeldtaal van de kunstenaar.

  De schilderijen van Andrew Litten werden tentoongesteld in o.a. het Tate Modern te Londen en zijn opgenomen in onder meer de collecties van het Milwaukee Art Museum. In 2017 – 2018 werd zijn werk in diverse musea in China geëxposeerd. Dit is zijn eerste solotentoonstelling in België.

  Photos de Andrew Litten: 'Something is Wrong'

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Watou