De beste festivalzomer in je eigen tuin!

Deze zomer kunnen we spijtig genoeg niet naar een festival of een avondje naar de discotheek. Ook op Ibiza zal het zeer rustig zijn. Alle plannen vallen in het water... Je wordt er bijna depressief van... 

Maar we laten ons niet doen! Want het is eindelijk zomer. De examens zijn gedaan én je vrienden verkeren in goede gezondheid! Dit moeten we vieren. Of we dit nu doen met 5 000 of 5 man, het is en blijft één groot feest! Het is allemaal een kwestie van positief denken.

Maar hoe pakken we dit juist aan? Er is een oud Chinees spreekwoord dat zegt: Als jij niet naar een festival kan, laat het festival dan tot bij jou komen! Ja, dat is het idee! Organiseer je eigen festival in je tuin!

Hier zijn een paar tips om je te helpen bij het opzetten van je eigen festival in je tuin:

De gastenlijst
Laten we het op dat vlak rustig houden. Sophie Wilmes heeft het heel duidelijk gezegd. Je mag maximum 4 mensen uitnodigen. Het aantal genodigden zal beperkt zijn. Maar dat is daarom niet slecht. Want enkel je beste vrienden verdienen het om aanwezig te zijn op je festival.

De dresscode 
Je kan het nog leuker maken door een mondmasker te dragen! Stel de trikini voor! De wat? Wel, de bikini met bijpassend mondmasker. Voor de jongens houden we het bij een bikini: een korte broek én een mondmasker. Je kan zelfs een wedstrijd organiseren voor het mooiste mondmasker. Het is misschien wel minder sexy dan de Miss Wet T-Shirt verkiezing. Maar een mondmasker dragen is wel veel nuttiger.

Het thema
Het thema is « festival » natuurlijk. Vraag je vrienden om hun toegangsbandjes van festivals van de afgelopen jaren mee te nemen. Laat ze ook een USB-stick meebrengen met opnames van live-optredens van artiesten die ze zeer leuk vonden op vorige festivals. Iedereen kan ook gerust vergeten om een paar dagen te douchen? Om zo de typische geur van festivalgangers te creëren? Alhoewel, misschien is dat toch niet het allerbeste idee…

De drankjes
Geen betere manier om je te amuseren op de dansvloer dan met een frisse Desperados in de hand. Release your vibe, dat is de moraal voor je eigen festival!

Het eten

Het festival vindt buiten plaats. We willen dus dat het eten makkelijk klaar te maken is. En bovenal willen we geen uren achter het vuur staan. We blijven in beweging en brengen de keuken naar buiten met een barbecue met hamburgers, merguez en chipolatas. Alleen al de heerlijke geur zal iedereen doen watertanden.

De muziek
Ofwel introduceer je jezelf als DJ? Ofwel trek je de festivalkaart maximaal door en plan je je feestje exact op de dag dat je favoriete festival een live stream organiseert.

De dansvloer
Veiligheidsmaatregelen verbieden ons om deze zomer dicht tegen elkaar te dansen. Maar maak je geen zorgen. Haal het maximale uit je voorraad Desperados en plaats de flesjes in verschillende kleine cirkels in je tuin. Eén persoon per cirkel en je bent klaar om te dansen en tegelijkertijd een mooie afstand te bewaren! En wie tijdens het dansen een flesje laat omvallen, zal zich dit nog lang levendig herinneren.

De foto's 
Geen behoefte aan een professionele fotograaf. Iedereen neemt zijn smartphone mee en dat is voldoende. Maak een gepersonaliseerde hashtag voor je festival zodat al je gasten de foto's terugvinden op sociale media.

Het zwembad 
Altijd leuk wanneer je wil afkoelen! Steel je broertje's opblaasbaar zwembad en leg er  opblaasbare drankhouders in. Sowieso een groot succes!

Decoratie

Je tuin moet je doen denken aan een écht festival. Waarom bouw je geen Dixi van karton? We vragen je natuurlijk niet om dezelfde onaangename geur na te bootsen. En je kan ook een paar tenten of een tipi in je tuin opzetten voor de camping? Tot slot, om het zo realistisch mogelijk te maken, kan je een souvenirwinkeltje voorzien waar je mondmaskers en kleine flesjes handgel kan verkopen met het logo van je feestje!

Aaaaah, is het leven niet mooi? Je bent vanaf nu gepromoveerd tot festivalorganisator! Je weet wat je te doen staat. Organiseer het beste zomerfestival in je eigen tuin!

 

Andere thema's