Hoe kan je Halloween thuis vieren?

De herfst is in het land en dat betekent ook dat Halloween dichterbij komt. Helaas zullen we deze leuke, griezelige feestdag dit jaar niet in een discotheek en met vele vrienden kunnen vieren. Maar we laten ons niet ontmoedigen! Mits een beetje creativiteit kan je ook thuis een leuk Halloween-feestje op poten zetten voor jou en je bubbel. 
 

De inrichting
De inrichting is ongetwijfeld één van de belangrijkste elementen van de avond. Het is zeer belangrijk om alles te geven op vlak van decoratie. Natuurlijk kan je in de winkel leuke decoratie kopen (spinnen en spinnenwebben, skeletten, enge spookballonnen,...). Maar het is eigenlijk nog leuker om hier en daar wat persoonlijke accenten toe te voegen zoals uitgeholde pompoenen en origami vleermuizen.
 
Eten & drinken
Ook met je buffet kan je opvallen en punten scoren. Wat betreft de drankjes is het vrij eenvoudig: je favoriete drankje (Desperados) en tomatensap (dat je uiteraard als bloed zal presenteren). Wat betreft het eten zijn er verschillende opties. De pompoen zal uiteraard de ster van de maaltijd zijn. Je kan deze aanbieden naar ieders wens (soep, stoemp, quiche,...). Maar je kan ook extremer gaan (pizza als spinnenweb, bloemkool als hersenen, hotdogs als bloederige heksenvingers,...). En voor de waaghalzen onder jullie: waarom geen insecten voorschotelen? Voorzie zeker ook genoeg snoep in zakjes die je op voorhand vulde.

Animatie
De kostuumwedstrijd is natuurlijk dé grote klassieker. Voorzie ook een klein extraatje voor iedereen: valse tatoeages (stickers) van bijvoorbeeld littekens of zombiewonden. Misschien kan je ook een blinde horrortest organiseren? Met cult-scènes en soundtracks uit beroemde horrorfilms? En tot slot hebben wij  ook een zwak voor een levensechte versie van Cluedo.
 
We wensen iedereen een fijne, griezelige Halloween!

Andere thema's