Knutselwerkjes voor Kerstmis om met het hele gezin te maken

De maand December is van start gegaan en het is ondertussen een heel pak kouder geworden. Het is tijd om de magie van Kerstmis terug in huis te halen. Hier is een selectie van de mooiste knutselwerkjes voor Kerstmis om te maken met het hele gezin.

Een vilten kerstboom om te versieren

Ultra trendy dit jaar! En super gemakkelijk te maken. Alles wat je nodig hebt is (veel) groene vilt voor de kerstboom en een paar stukjes gekleurd vilt om de slingers, ballen, sterren, etc. te maken. Plak je boom aan de muur met Patafix en laat je kinderen de boom versieren. De stukjes vilt blijven aan elkaar plakken zodat ze de locatie van de ballen zo vaak als ze willen kunnen veranderen. 

Mamansurlefil.fr

Een Kerstmis rendier voor de kleintjes

Dit is een eenvoudig knutselwerkje dat alle 2 tot 3 jarigen zal bekoren. Het materiaal is zeer gemakkelijk te vinden. Een rol wc-papier die je kind kan verven, twee ogen, een grote rode neus om erop te plakken en een mond tekenen. Het vinden van een bos kan dan een grote missie zijn tijdens een gezinswandeling. Et voilà, daar heb je een heel mooi rendier!

Een kerstkrans

WAUW-effect gegarandeerd met deze prachtige kerstkrans van wasknijpers.

Om de ronde vorm te maken, gebruik je een stijve draad (of een hanger die je volledig uitspreidt). Je kan de wasknijpers versieren met verf of door stukken inpakpapier te gebruiken (een goed idee om het gescheurde papier van vorig jaar te recupereren). Een mooi lintje bovenaan en je hebt een mooie krans om aan je voordeur te hangen.

Een gepersonaliseerde elfenpop

Hier is een knutselwerkje dat de kinderen superleuk vinden! Een elf met hun foto.

Print het model op Momes.net, knip de onderdelen uit en monteer ze met klipjes.

Een mini-schilderij in de kleuren van Kerstmis

Is je kind al iets ouder? Laat hem of haar dan dit knutselwerkje maken, dat best veel precisie vereist. Om het te maken, heb je een doosje camembert nodig (we houden ervan om te recupereren!), gouden en zilveren blaadjes (of je kunt ze maken met grijze verf en gouden spuitverf), een kniptang en een schaar. Laat uw kind zich het sprookjesachtige decor voorstellen dat hij of zij wil maken.

Com2filles.com

Adventskalender sneeuwman

Heb je dit jaar geen tijd gehad om een adventskalender te maken? Maak je geen zorgen, kies voor dit eenvoudige knutselwerkje dat je kind zal helpen geduldig te wachten op de kerstman. Je hebt karton nodig, gekleurd papier, acrylverf, een stropdas, een schaar, lijm, stiften, een goud- of zilverkleurige potlood en genummerde stempels (of je kunt de nummers met de hand schrijven).

Humeurscreatives.com

Een sneeuwbal

Ja, het is mogelijk om je eigen sneeuwbal te maken. Hiervoor heb je een Mason-pot (of een potje jam of compote), een beeldje, waterbestendige lijm, zilvere of witte glitter, vloeibare glycerine (in de apotheek) nodig.

Lijm het beeldje in het deksel van de pot. Laat 10 minuten drogen. Doe een snufje glitter in het potje, vul het potje met water (niet helemaal tot aan de bovenkant), voeg een paar druppels glycerine toe. Giet lijm op de rand van het deksel en sluit het.

Trucsetbricolages.com

Andere thema's