Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Gratuit
 • Archive
 • A propos de Ulrikes Dream + KillTura

  Traduction en français non disponible

  De Leuvense metalpunkband Ulrikes Dream viert dit jaar haar twintigste verjaardag. De band trekt voor die gelegenheid naar een aantal plaatsen die belangrijk waren in de geschiedeninis van de band.
  Op zaterdag 23 september strijkt het ensemble neer in de Vort’n Vis te Ieper. Ze krijgen gezelschap van de bevriende Leuvense metalband KillTura.

  Ieper
  Begin 1998 trad Ulrikes Dream voor de eerste keer op in ART Vort’n Vis in de Sint-Jacobsstraat te Ieper. Het was destijds het vijfde optreden van de Leuvense punkband en de leden waren razendenthousiast het podium te kunnen delen met muzikale helden als Oi Polloi, oncrete en de Ieperse punkband LINK.
  Vandaag zijn we vele jaren later. Ulrikes Dream bestaat twintig jaar, brengt een jubileumplaat uit en gaat die voorstellen op een aantal plaatsen die belangrijk zijn voor de band. Het pas gerenoveerde ART Vort’nVis in de Sint-Jacobsstraat is er zo eentje.

  Plaat
  De nieuwe elpee heet “Anarchie in Leuven”. Ze bevat Nederlandstalige nummers met een hoog meezinggehalte, harde gitaren en beukende drums. De leden van Ulrikes Dream spelen met verschillende subgenres en stijlen. Nummers als “Onder de grond”, “Nachtmerrie in de Wetstraat” en “Wij komen terug” worden live altijd erg gesmaakt door fans van metal en crust. Toch deinst de band er niet voor terug om ook een beetje pop en folk in de mix te gooien.
  Deze diversiteit maakt dat “Anarchie in Leuven” geenszins een cliché punkplaat is geworden, maar een bruisende cocktail van woede en verzet.
  Leuk om weten is ook dat alle nummers in het Nederlands gebracht worden, maar dat de plaat uitgebracht wordt met de steun van een Duits label (Wahnfried records) en twee Franse labels (Maloka uit Dijon en Deviance uit Nancy).

  KillTura
  De band die Ulrikes Dream vergezelt, heet KillTura. Ook dit is een band uit de Leuvense underground scene. KillTura speelt melodische death metal en werd in 2015 opgericht door ex-leden van Siphilisation, King Congo en Ausfahrt. De band staat gekend voor haar strakke, melodieuze sound en geniet een uitstekende live reputatie. Een aanrader voor wie van metal en death metal houdt.

  Op zaterdag 23 september kan je Ulrikes Dream en KillTura live aan het werk zien in ART Vort’nVis, Sint-Jacobsstraat te Ieper.

  Photos de Ulrikes Dream + KillTura

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Concert

  Autres événements : Ypres

  Recommandations