Er was eens... het Sprookjesconcert

Événement pour enfants » Musique

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Archive
 • A propos de Er was eens... het Sprookjesconcert

  Traduction en français non disponible

  Help, mijn prinsessen leven online!
  ‘Er was eens…’ is een gloednieuw concept voor Vlaanderen, gegroeid uit de samenwerking van Deep Bridge met het Nederlandse Van Hoorne Entertainment. ‘Er was eens…’ is de kick-off voor een jaarlijks terugkerende reeks aan sprookjesconcerten waarbij de rode draad telkens een actueel thema bij jongeren is.

  Sprookjes bestaan
  Sneeuwwitje, Doornroosje, Assepoester en Rapunzel krijgen van hun tante, de heks, smartphones en tablets voor hun verjaardag, in de hoop dat deze vergiftigde geschenken hen zo zullen betoveren dat haar eigen dochter de lievelingsprinses wordt. Voor de sprookjesprinsessen het goed en wel beseffen zijn ze niet meer weg te slaan van hun mobieltjes.

  De koning en koningin zijn de wanhoop nabij wanneer ze ontdekken dat hun dochters enkel nog oog hebben voor hun gsm’s en daardoor de prinsen die naar hun hand dingen zelfs niet opmerken. Kunnen de prinsen de dames overtuigen dat er meer is dan wifi alleen?

  Catchy muziek gebracht door sprookjesachtige cast
  ‘Er was eens …’ wordt een écht sprookjesconcert, met een actueel sprookje en een hoop catchy, hedendaagse muziek. Voor dit epische sprookjesfeestje worden vier bloedmooie prinsessen opgetrommeld en wordt de sprookjeswereld eens volledig op zijn kop gezet. Charlotte Leysen, Anne Van Opstal, Shauni Rau en Helle Vanderheyden spelen een puberende Doornroosje, Sneeuwwitje, Rapunzel en Assepoester die geen oog hebben voor de Prinsen Thomas Van Goethem, Nordin De Moor en Laurenz Hoorelbeke.

  Walter Baele is Koning, Liv Van Aelst Koningin en Jasmin Jaspers en Charlotte Campion duiken op in de gedaante van respectievelijk Heks en Sterre.

  Beleef het sprookjesconcert
  Het is niet alleen fantastisch om ‘Er was eens …’ te zien, maar ook nog eens bijzonder leuk om te beleven. Deep Bridge haalt alles uit de kast om van deze fantastische show een echte sprookjeservaring te maken. Je bent een uur voor de show al plechtig uitgenodigd op het Sprookjesplein. Daar word je ontvangen door lakeien, begroet door heel wat figuren uit de sprookjeswereld en vermaakt met allerlei activiteiten. Tijdens de show krijg je niet alleen een hoop vrolijke liedjes voorgeschoteld, maar ook raadsels en opdrachten waarbij de kids een belangrijke rol spelen. Na de show kan je als kers op de taart de prinsessen ontmoeten op een coole “meet & greet”. Selfies nemen is toegestaan!

  Online als thema
  “Een actueel thema wordt de driver van onze sprookjesconcerten”, zeggen ze bij Deep Bridge. “Wij willen ervoor zorgen dat dergelijke thema’s bij jonge kinderen bespreekbaar worden. De voorstelling blijft speels en heeft op geen enkel moment de intentie om belerend te zijn. ‘Er was eens…’ is een luchtige voorstelling met veel toeters en bellen voor jong en oud. De extra thematische laag die we hieraan toevoegen kan ouders en kinderen wel spontaan aan het denken zetten.”

  Deep Bridge haalde socialemediakenner en co-auteur van het boek ‘#Help, mijn kind leeft online’, Stefaan Lammertyn, aan boord. Hij zal regisseur Lulu Aertgeerts bijstaan tijdens het creatieproces en dit thema mee uitdragen. Stefaan is expert ter zake wanneer het gaat over hoe kinderen omgaan met de digitale wereld. “Het is essentieel dat ouders betrokken zijn bij het socialemediagebruik van kinderen. Net zoals we interesse hebben in hun offline activiteiten moeten we dat online ook hebben. Uit studies blijkt dat er veel minder kan misgaan wanneer ouders de vinger aan de pols houden. ‘Er was eens…’ is ideaal als kapstok om hierover na te denken”, zegt Stefaan Lammertyn.

  “Kinderen van nu trachten minder naar gebeurtenissen dan vroeger. Alles is meteen voor handen. Het verlangen voedt de magie van de dag. Tegenwoordig is alles is heel vluchtig. Ze hebben leiding nodig in de afleiding. Met deze voorstelling willen we dan ook iets maken dat blijft hangen, zowel bij kinderen als bij de ouders”, verduidelijkt Lulu Aertgeerts.

  Larger than live
  Je zal de prinsessen ook écht kunnen volgen op sociale media. Rapunzel, Doornroosje, Sneeuwwitje en Assepoester ontwikkelen elk hun eigen persoonlijkheid en leven weken voor de show op hun eigen socialemediakanalen. Om de cirkel helemaal rond te maken, lopen de verhaallijnen ook door tijdens de show én na afloop.

  De creatives
  Lulu Aertgeerts neemt de regie voor haar rekening en schrijft samen met Peggy Verhoeven en John Hoelen het scenario. Ad Van Dijk arrangeert de muziek en componeert ook de nieuwe nummers. Bart Van Oost tekent voor choreografie en het indrukwekkende ensemble. Stefaan Haudenhuyse ontwierp een indrukwekkend sprookjesdecor.

  Kaarten kosten 19, 24, 32 en 42 euro.
  Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.

  Adviesleeftijd: vanaf 6 jaar

  Thématique(s) associée(s)

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Les meilleurs événements pour enfants

  Autres événements : Événement pour enfants

  Autres événements : Gand

  Recommandations