Pentadox | Jazz livestream

Concert » Jazz

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Gratuit
 • Archive
 • A propos de Pentadox | Jazz livestream

  Traduction en français non disponible

  Pentadox is de hedendaagse Belgische jazzband van pianist Bram De Looze, saxtalent Sylvain Debaisieux en topdrummer Samuel Ber.

  Op woensdag 7 april om 20 u. speelt de band een concert bij CC De Ververij, vergezeld door de Franse fluitiste Sylvaine Hélary. Je kan dit concert gratis bekijken via livestream op:
  https://www.ronse.be/nl/nieuws/jazz-livestream-pentadox
  https://www.facebook.com/CCDeVerverij/

  *****************
  Met Pentadox heeft Samuel Ber een uniek medium gecreëerd dat zijn creativiteit de vrije loop geeft. De kern van de band - Samuel Ber (drums), Sylvain Debaisieux (sax) en Bram De Looze (piano) - richt zich al enkele jaren op het langdurig verkennen van nieuwe concepten en ideeën over compositie, improvisatie en interactie.

  Sinds zijn ontstaan in 2015 tijdens een residentie in het Brussels’ Jazz Station mengt Pentadox elementen van jazz, klassieke, avant-garde, geïmproviseerde, elektronische en hedendaagse muziek en creëert de band regelmatig alternatieve ensembles door andere artiesten uit te nodigen. Dit brengt avontuurlijke samenwerkingen met zich mee die telkens de muzikale visie van deze artiesten hervormen.

  Voor hun eerste album "Between" wordt de groep vergezeld door saxofonisten Bo Van der Werf en Guillaume Orti (FR). Het album werd eind 2018 uitgebracht in BOZAR. Een jaar later transformeert Pentadox in een elektro-akoestisch sextet, "Fragments of Expansion", met de toevoeging van 3 nieuwe avontuurlijke geesten, allemaal componisten, improvisatoren en performers: Lester St Louis (cello), Nick Dunston (contrabas) en Weston Olencki (trombone en elektronica). Het gelijknamige album werd uitgebracht op WERF label in januari 2020, tijdens een tour in België en Nederland (JazzLab).

  Vandaag zet Pentadox zijn onderzoek voort, zowel gericht op het trio als het uitnodigen van interdisciplinaire kunstenaars zoals fluitist en componist Sylvaine Hélary, filmmaker Jeanne Cousseau, acteur Yoann Blanc, lichtkunstenaar Sam Mary en bassisten Felix Henkelhausen & Soet Kempeneer.

  Het zou dan ook geen verrassing moeten zijn dat Pentadox succesvol is gebleken en dat hun talent is erkend in wedstrijden en via awards. Na een residentie in Jazz Station (Brussel) in 2015 werd de groep geselecteerd als Belgisch finalist van de B-Jazz International Contest 2016. Sindsdien speelden ze o.a. op Leuven Jazz Festival en Mithra Jazz à Liège. Hun voortdurende inspanningen werden in juli 2018 ook beloond met de prijs voor Young Jazz Talent Gent op het Gent Jazz Festival. In 2020 stonden ze in de finale van het Avignon jazzfestival.

  © Félix Moy (Pentadox), Arthur Grand (Sylvaine Hélary)

  Photos de Pentadox | Jazz livestream

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Cultuurcentrum De Ververij - Wolvestraat

  Autres événements : Concert