Conversations

Expo » Galerie

Attention ! Cet événement a déjà eu lieu !

Informations pratiques

 • Gratuit
 • Archive
 • A propos de Conversations

  Traduction en français non disponible

  “Conversations” is een tentoonstellingsproject van beeldhouwer William Temmerman en kunstschilder Martin Uvijn.
  De beeldhouwwerken bevinden zich tussen de lyrische en geometrische abstractie terwijl verwijzingen naar een zekere figuratie nooit veraf zijn Daardoor bewandelen ze het smalle raakvlak met de eerder filosofisch geïnspireerde werken van Martin Uvijn, die daardoor duidelijk een ongekend soort magisch realisme genereert en waarin lyrisch abstracte achtergronden de basis vormen voor het werk. Vandaar de titel “Conversations”: een dialoog tussen de drie-dimensionele beelden van William Temmerman en de twee-dimensionele werken van Martin Uvijn. Ze bewandelen beiden een artistieke weg van waaruit ze verder ononderbroken willen evolueren naar een eerder stabiele vormgeving, die moeilijk zal kunnen bereikt worden, aangezien ze beiden eindeloos en rusteloos zoekende zijn, naar een daarvoor universeel herkenbare beeldgrammatica.
  De strakheid van de beelden van William Temmerman wordt tegenover de fragiliteit van de bijna barok geschilderde werken van Martin Uvijn geplaatst, hetgeen een unieke wisselwerking vormt die uitmondt in een diepzinnige dialoog. De imponerende schittering van de harde carrara marmer, wordt tegenover de eerder teder aanvoelende olieverfdoeken geplaatst, hetgeen resulteert in een pastorale area, waar de schoonheid van de stilte zijn mysterieuze dans uitvoert. Geen geluid of schreeuwerigheid, maar een alles zeggende stilte, overdekt met de resultaten van de beeldhouwershamer op carrara en de precisieteit van de penseelstreken op het doek.
  Deze expo gaat door van 20 juli tot 27 juli in galerie “Artine” Oosthelling Kursaal 6 te Oostende en is dagelijks geopend van 10u tot 20u.

  Photos de Conversations

  Commentaires

  Cliquez pour evaluer
  Encore 0 caractères avant d'envoyer
  En cochant cette case vous acceptez la politique de vie privée ainsi que les conditions générales de Out.be.
  Auteur : ()
  Deconnectez-vous pour changer de profile
  Afficher plus de commentaires

  Autres événements : Expo

  Autres événements : Ostende

  Recommandations