BRONKS en het TheaterFestival - Ola Pola Potlootgat

Events voor kinderen » Theater

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Over BRONKS en het TheaterFestival - Ola Pola Potlootgat

‘Ola Pola Potloodgat’ is een golden oldie uit het Vlaamse jeugdtheater die dit seizoen opnieuw als een wervelwind voorbijkomt in C-mine.
 

In ‘Ola Pola Potloodgat’ sleuren Pascale Platel en Randi De Vlieghe je mee in een sprookjesachtig avontuur vol zeerovers, piranha’s, krokodillen en olifanten. Ze springen van het ene verhaal in het andere, van droomscène in filmpje in dansje in gevecht. Een vrolijk onzinstuk met een absurdistisch randje.


In 2002 maakte BRONKS met Pascale Platel en Randi De Vlieghe Ola Pola Potloodgat. Uitverkochte zalen, ellenlange tournees in binnen- en buitenland én winnaar van de Grote TheaterFestivalprijs.
In 2017 kroonde het TheaterFestival de voorstelling tot ‘Golden Oldie’. Ola Pola Potloodgat werd voor de gelegenheid vanonder het stof gehaald en opnieuw getoond aan een breed publiek.
Mensen die de voorstelling ooit zagen herinnerden zich plots weer waarom ze het toen zo goed vonden en een nieuw publiek raakte instant verliefd. Ontdek nu zelf wat Ola Pola Potloodgat zo uniek maakt. Misschien is je volgende kans pas over 15 jaar, aarzel dus niet.


Ola Pola Potloodgat is volgens de jury een theaterwetten verbrekende voorstelling die  schijnbaar nergens over gaat, maar alles in zich blijkt te hebben. Centraal staat een klein piratenmeisje dat verliefd wordt op een olifant, maar ook naar de kruidenier gaat om een kindje te kopen. De voorstelling is gemaakt voor kinderen, maar komt ook volledig tot haar recht voor alleen een volwassen publiek, aldus de jury.” – De Standaard, 15/09/2002


Productie: BRONKS & het TheaterFestival
Van en met: Pascale Platel & Randi De Vlieghe
Decor, licht en video: Karin Demedts
Muziek: Gerrit Valckenaers
Bewegingsadvies: Marie De Corte
Coach: Patrick Jordens & Klaas Tindemans

 

https://www.bronks.be/nl/

ola pola potloodgat trailer from Jan Bosteels on Vimeo.

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Andere evenementen : Events voor kinderen

Andere evenementen : Genk