Sculpture Link Knokke-Heist

Tentoonstelling » Sculpturen

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Sculpture Link Knokke-Heist

  SCULPTURE LINK KNOKKE-HEIST viert indrukwekkend jubileum
  Dit jaar mag men met een gevoel van trots de 25ste editie van Sculpture Link aankondigen. Zij heeft plaats van 15 juni tot en met 15 augustus. Naar aanleiding van dit jubileum wil men iedere kunstliefhebber op een aangename wijze confronteren met het unieke beeldhouwwerk van twee internationaal bekende vrouwelijke kunstenaars met name de Amerikaanse Carole Feuerman en de Italiaanse Rabarama. Op een frappante en eigenzinnige  wijze illustreren beiden het eeuwenoude thema van de vrouw en het vrouwelijke naakt. Van de Venus van Willendorf tot vandaag bekleedt de vrouw een voorname plaats in de beeldtaal van zowat alle beschavingen. Zij symboliseert vruchtbaarheid, moederschap, harmonie van vormen, schoonheid, kracht,  intelligentie en spiritualiteit, maar ook verleiding en perversiteit. Haar wezen staat centraal in veel betrachtingen en is kwetsbaar en hoogverheven tegelijk. Dichters omringen haar met woorden en uitgelezen zinnen. Beeldende kunstenaars benaderen haar met schroom en hartstocht, met beelden van verlangen en verering. De jubilerende beeldenwandeling wil de kijker verleiden met 25 monumentale werken die de schoonheid en de uitstraling van de vrouw bezingen en tevens de beeldende persoonlijkheid  van de maker illustreren.

  Carole Feuerman (1945, Hartford, Connecticut, USA) is een belangrijke exponent van het hyperrealisme en een uitermate succesvolle icoon van een beschaving die ook de onze is. Zij is een veelzijdige kunstenares. Zij schildert, tekent, ontwerpt installaties en modelleert levensgrote en monumentale sculpturen in kunststof en in brons. Een van haar voornaamste thema’s is dat van de zwemsters en de baadsters. Haar personages incarneren, al dan niet fragmentarisch, kracht, jeugdige charme en elegantie, geven blijk van een nauwgezette realistische weergave en evoceren daarnaast de esthetiek van het vrouwelijke lichaam waarbij het gelaat een rustige zelfzekerheid weergeeft, triomf, diepzinnigheid en een vergeestelijkt evenwicht. Haar figuren, die een en al sierlijkheid zijn, passen wonderwel in  Sculpture Link in de nabijheid van de zee. Carole Feuerman werkt in New York en Miami. In 2013 stonden haar sculpturen in de Giardini van de Biënnale van Venetië. Zij exposeerde er al eerder en ook daarna en werd tevens getoond in tal van belangrijke musea in de VS, maar ook in Europa, in de Hermitage in Sint-Petersburg, in China en in Zuid-Korea. Zij ontving talrijke  prestigieuze prijzen. Haar werken tronen in belangrijke verzamelingen zoals die van de voormalige president van de VS, Bill Clinton, Dr. Henry Kissinger, de keizer van Japan. Haar aanwezigheid in Knokke-Heist mag als een welsprekend en hoogverheven gebeuren worden aanzien.
  ?
  Ook het werk van de in 1969 in Rome geboren kunstenares Rabarama, pseudoniem van Paola  Epifani, die leeft en werk in Padua,  is aan het vrouwelijke lichaam gewijd, maar dan wel op een heel bijzondere wijze die intrigeert en bewondering afdwingt omwille van haar vormentaal en haar materiële uitstraling. Haar figuren nemen in enige mate ongewone houdingen aan en frapperen meteen door hun formele schoonheid en door de huid van haar bronzen die bezet is met motieven en inkepingen, kleurige decoratieve elementen en een soort raster die het gehele beeld bestrijkt en die het een ietwat bevreemdende présence verleent. Zij modelleert in klei, kapt in steen en marmer, beschildert haar bronzen, creëert juwelen, etst en schildert. Haar sculpturen vertonen een veelheid van houdingen die frapperen omwille van hun complexe vormentaal en die tevens een duidelijke en veelzeggende zegging bezitten. Zij verrassen en intrigeren; zij creëren vervreemding, omdat naast de sprekende gestalte ook het geschilderde lichaam een onverwachte sfeer oproept die een eigen ritmiek bezit. Opmerkelijk en onvergetelijk is ook haar artistieke samenwerking met le Cirque du Soleil.
  ?
  De wandeling (of fietstocht) loopt over de zeedijk vanuit Het Zoute richting Heist-West en eindigt aan het CC Scharpoord , waar van 11 t.e.m. 15 augustus de 43ste editie van Art Nocturne Knocke plaatsvindt. Daar kan men in de stand van Bel-Air Fine Art, waarmee  trouwens dit jaar voor Sculpture Link wordt samengewerkt, verder kennis maken met het oeuvre van Feuerman en Rabarama, in kleinere formaten weliswaar.
  Voor de komende editie van ANK wordt dit jaar een 40-tal standen voorzien. Er wordt zowel antiek, moderne en hedendaagse kunst als design gepresenteerd op een eclectische setting, kwalitatief en verfrissend hedendaags in een nieuwe zes dagen durende dynamische formule.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Knokke-Heist

  Aanbevelingen