SCHNTZL & De Beren Gieren C-mine Jazz Night In samenwerking met Motives For Jazz

Concert » Jazz

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over SCHNTZL & De Beren Gieren C-mine Jazz Night In samenwerking met Motives For Jazz

  Hendrik Lasure en Casper Van De Velde kleuren, gewapend met piano en drum, vrolijk buiten de lijntjes van de traditionele jazz, stellen het nieuwe album van Schntzl voor in C-mine. De Beren Gieren uit Gent kan je dan weer meeslepende melodieën met forse rockachtige injecties verwachten.

  Schntzl: Hendrik Lasure en Casper Van De Velde slagen erin om de sound van de statige en elegante vleugelpiano te combineren met het geluid van het grillige samenraapsel van tonnen en staanders die het drumstel vormen. Jazz en improvisatie vormen de voornaamste uitvalsbasis van hun tracks, maar het duo flirt ook met elektronica, hiphop en soundtracks. Spontaan en ongezien … vooral als je weet dat ze beide nog geen twintig jaar zijn.

  De Beren Gieren worden beschouwd als de avontuurlijkste muziekgroep in de Benelux. Verwacht je aan een meeslepende piano, forse rockachtige injecties, verstilling en dan weer een fikse climax. Fulco Ottervanger en co hebben sinds hun oprichting in 2009 nog geen moment stilgezeten. Hun tweede album a raveling (2013) zorgde voor de internationale doorbraak en The Detour Fish werd eind 2014 uitgebracht op het toonaangevende platenlabel Clean Feed. In 2015 speelden ze op Jazz Middelheim en verscheen ook hun derde trio album One Mirrors Many. Zowel in België als internationaal wordt de cd positief onthaald. Hun vijfde album 'Dug Out Skyscrapers' kwam uit in september en werd overladen met lovende recensies:
  Fascinerende muziek, met een eigen aantrekkelijke taal. (****De Standaard)
  ‘Dug Out Skyscrapers’ is complex, frivool en stuurs, of in één woord: mooi.(****De Morgen)

  Tickets
  ZA 24.04.21
  20:15

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : C-Mine - Cultuurcentrum

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Genk

  Aanbevelingen