Maak uil wakker uit haar winterslaap

Events voor kinderen » Varia

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Maak uil wakker uit haar winterslaap

  VOOR WIE? Een makkelijke versie voor bevlogen boefjes (4-6 jaar), een moeilijke versie voor begeesterde bengeltjes (7-12 jaar) maar ook tieners komen aan hun trekken
  DUUR? circa 45 minuten
  PRIJS? Gratis
  Zonder reservatie

  De uil van de Griekse godin Athena strekt haar vleugels uit over het Museum van de Nationale Bank. Athena heeft haar wijze uil een belangrijke taak gegeven: zij vliegt rond in het museum om de voorwerpen die er worden bewaard te bewaken!

  Uil hield een heel lange winterslaap, maar het einde van het koude seizoen is nu eindelijk in zicht en dat betekent dat zij weer op pad moet in het museum. Maar... ze slaapt nog steeds! Wat nu? De kleine speurneuzen kunnen de uil wekken uit haar winterslaap door net als de fluitende vogeltjes een melodie te spelen. Ze kunnen muzieknoten verdienen door supertoffe opdrachten uit te voeren tijdens een spannende familiespeurtocht voor jong & oud! Ga samen op zoek naar saxofonisten en een kleurrijke koe. Sla op de trommel en vind de uil op één van onze munten. Mama, papa of een andere bekende uit de grotemensenwereld kunnen de kleinsten hierbij een handje helpen. Zij zijn ook diegenen die beslissen of de speurders een muzieknoot hebben verdiend na elke opdracht! Die muzieknoten hebben zij immers nodig om zelf een melodie te spelen op onze voetpiano! Wie kan de uil wakker maken met een mooie melodie? Die krijgt misschien wel een beloning...

  Ga mee op speurtocht! Even uitrusten van al dat werk? Knutsel dan met het hele gezin je eigen uil. Misschien lijkt hij wel op de uil van Athene, die wordt afgebeeld op de Griekse drachme én op de Griekse euro!

  Is dat uilengedoe net niet uitdagend genoeg? Ons museum is uitgerust met heel wat digitale tools: Kraak de QR-codes met behulp van een smartphone en de brochure die wij bij de start van het bezoek aangeven. 15 objecten in de spotlights wachten om door zowel tieners, ouders als grootouders te worden ontdekt. Vergeet tijdens het bezoek zeker geen foto te posten van ons instawaardig museum met #nbbmuseum. Geen mobiele data meer? Geen probleem, gratis wifi is ter beschikking. Even genoeg van de games, tablets en video’s in het museum? Druk dan zoals een echt bendelid van ‘La Casa de Papel’ eigen bankbiljetten! Tot snel en btw: bedank ons later.

  Het museum is toegankelijk voor verschillende leeftijdsgroepen en leerniveaus, zodat gezinnen samen kunnen genieten van het museumbezoek. Voor elk wat wils: collectiestukken, interactieve video’s en games wisselen elkaar af. Met de gratis audiogids in de hand beslissen bezoekers bovendien ook volledig zelf waar zij wat langer bij willen stilstaan en tieners kunnen bepalen waarover ze meer (digitale) info willen. Zijn de kleinsten moe van muzieknoten verzamelen? Geen probleem, geen enkele activiteit is verplicht en kan ook makkelijk worden overgeslagen.

  In het museum wordt alles in het werk gesteld om onze bezoekers in de beste omstandigheden en in alle veiligheid te verwelkomen! Elk kind krijgt een zakje met eigen materiaal en er is een vaste route uitgetekend. Het is niet nodig vooraf te reserveren.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Events voor kinderen

  Andere evenementen : Brussel

  Aanbevelingen