Fabrika Night : Lebanon Hanover -Selofan - Isolated Youth

Concert » Metal / Hard Rock / Hardcore / Punk

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Fabrika Night : Lebanon Hanover -Selofan - Isolated Youth

  De duisterste darkwave avond van het jaar!

  Lebanon Hanover
  Lebanon Hanover onstond in 2010 door de ontmoeting van de Berlijnse artieste Larissa Georgiou en William Maybellin, uit Newcastle. Allebei zijn ze bezeten door de postpunk van de jaren 80 en dat wordt weerspiegeld in de gespannen, minimale darkwave van platen als "Tomb For Two" of "Let Them Be Alien". Zelden klinkt dit soort donkere eighties-synthpoprevival uitgepuurder dan wat Lebanon Hanover ons voorschotelt in hun Frans-/Duitstalige oeuvre. IJl, kil en wereldvreemd: het zijn vermoedelijk de woorden die het duo's muziek nog het best beschrijven. In de Botanique stelt Lebanon Hanover nieuw werk voor dat begin 2020 verschijnt: uitkijken maar.

  Selofan
  Selofan is naast het duo achter Fabrika Records ook een colawave-act met intussen vijf albums op zijn naam. Joanna en Dimitris laten zich muzikaal leiden door hun liefde voor 80's goth en minimalisme. Dat vertaalt zich keer op keer weer in diepe, koude analoge geluiden, die gepaard gaan met de haast gehuilde uithalen van de enigmatische frontvrouw, alsook een occasionele saxofoon. Hun emotionele, fatalistische muziek komt nog beter tot zijn recht op het podium, wanneer de Atheners met veel gevoel voor drama hun donkere sound neerzetten.

  Isolated Youth
  William & Axel Mårdberg zijn de bezielers achter Isolated Youth, een Zweeds post-punkkwartet afkomstig uit een kuststadje ten noorden van Stockholm. Je kan ze misschien wel beschouwen als de Scandinavische versie van een groep als Whispering Sons: deze jonkies brengen immers ook eightiesmuziek alsof ze zelf in dat decennium geleefd hebben. Verder valt op dat ze een dromerige toets geven aan nummers als 'Iris' of 'Ict'. En met die bijzondere Zweedse, androgyne zang klinkt het allemaal best hypnotiserend en exotisch. De gespecialiseerde pers (post-punk.com, CVLT Nation) smult ervan, nu jij nog.

  Photos de Fabrika Night : Lebanon Hanover -Selofan - Isolated Youth

  Parent Events

  Autres Lieux/Dates

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Le Botanique

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Sint-Joost-ten-Node

  Aanbevelingen