Microplastics

Tentoonstelling » Fotos

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Microplastics

  Plastics afkomstig van ons stedelijk afval tasten de oceanen aan! Wanneer het onzichtbare zichtbaar wordt: hier ontdekt u hoe deze plasticdeeltjes tot in de kleinste levende organismen weten door te dringen.
  Daal af tot in het oneindig kleine en maak kennis met een gevarieerd universum op microscopisch niveau. Twee wetenschappers, Richard Kirby en Thomais Vlachogianni, bijgestaan door een kunstenaar, Jean Noviel, namen foto’s van plankton om de bezoeker te confronteren met vragen rond de gevaren van microplastics. Deze minuscule afvalrestjes zuigen verontreinigende stoffen en chemische producten op om zich vervolgens in onze oceanen te verspreiden. Ze zijn vrijwel onzichtbaar voor het blote oog en worden opgenomen door het plankton, kleine waterplanten en -dieren die de basis vormen van de voedselketen in het zeemilieu. Deze microplastics brengen reële risico’s met zich mee voor onze leefomgeving en onze gezondheid.
  Deze tentoonstelling werd voor het eerst gepresenteerd in Biarritz, gelegen aan de zee, en verkent rivieren en riolen stroomopwaarts, tot in Brussel. Tot 19 juni 2021 zullen deze unieke foto’s uw geweten wakker schudden.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Brussel