Olympisch Kunstenparcours

Events voor kinderen » Expo

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Olympisch Kunstenparcours

  Vijf talentvolle kunstenaars laten zich inspireren door het eeuwfeest van de Antwerpse Olympiade. Ze maken van het Kiel hun speelterrein en nodigen iedereen uit om deel te nemen aan hun werk. Samen vormen hun creaties een prikkelend Kunstenparcours door de wijk.
  Ga op stap en ontdek de bijzondere realisaties van An Onghena, Sara Greet Gilis, Josja De Vree, Matthijs De Block en Vincen Beeckman. 
  De kunstenaars tonen hun werk in opeenvolgende fases en uiteenlopende locaties op het Kiel, tussen oktober '21 en mei '22.

  Hier vind je een handig plan met de kunstwerken die je nu kan ontdekken: https://assets.antwerpen.be/srv/assets/api/download/e3b04f30-d2b0-415b-9894-e0553118b06f/Kunstenparcours_OS2020_Kiel_plan_202010.pdf
  Je kan het plan ook vinden in bib Kielpark (Wittestraat 10).

  Tijdens de Olympische Spelen van 1920 werden niet alleen de winnaars van de sportcompetities gehuldigd. Er werden in Antwerpen ook medailles uitgereikt voor kunst, met prijzen voor muziek, schilderen, literatuur en beeldhouwkunst. Zo was de Antwerpse schilder-illustrator Alfred Ost één van de winnaars. Met de feestelijke herdenking van 100 jaar Olympische Spelen wordt deze traditie nieuw leven ingeblazen. Jonge kunstenaars gaan aan de slag met het olympisch erfgoed en geven het een hedendaagse interpretatie.

  Het Kunstenparcours is een project van het district Antwerpen in samenwerking met Fotomuseum Antwerpen en Sint-Lucas. Met dank aan Koninklijke Beerschot Voetbalclub Antwerpen en Beerschot Atletiekclub.

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Cultuur in openlucht deze lente en zomer

  Andere evenementen : Events voor kinderen

  Andere evenementen : Antwerpen

  Aanbevelingen