Lionel Pennings, archeo Fiction

Tentoonstelling » Sculpturen

Praktische informatie

 • Gratis
 • Over Lionel Pennings, archeo Fiction

  De kunstenaar Lionel Pennings (°1993, België) verkent met zijn verschillende beeldhouwwerken de museografische esthetiek en de archeologische fictie. Zijn nieuwsgierigheid naar de verschillende mechanismen die de mens creëert, is het uitgangspunt van zijn werk.
  De tentoonstelling Archeo Fiction stelt artefacten voor die eruit zien als werktuigen, archeologische, wetenschappelijke en museologische opstellingen. De toeschouwer wordt geconfronteerd met een collectieve verbeelding, waarin de geschiedenis van de museumtraditie en haar evolutie worden belicht.

  In zijn werk is er een mengeling van historische kennis, wetenschappelijke bronnen en het concreet bewerken van materiaal: de toeschouwers kunnen een directe ervaring met het object hebben. Een interessant aspect is zeker de ambivalentie van zijn stukken met hun perfecte afwerking maar ‘rustieke’ symboliek. Zijn artistieke aanpak is rechtstreeks verbonden met erfgoed en grondgebied : hij erfde het werken met glas van zijn oom en hij gebruikt blauw marmer uit België.

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  De meest boeiende gratis tentoonstellingen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Brussel

  Aanbevelingen