Pomme - Aurel

Concert » Franse lied

Praktische informatie

Over Pomme - Aurel

Franse revelatie eindelijk weer in België

Op jonge leeftijd leerde Pomme al cello spelen. Later kreeg ze ook gitaar onder de knie en begon ze er persoonlijke teksten bij te schrijven. De 22-jarige artieste uit Lyon lanceerde zichzelf via caféoptredens en YouTube-video’s met eigen werk en covers, waarna ze voorprogramma’s van Benjamin Biolay, Cœur de Pirate, Ben Mazué en Asaf Avidan mocht verzorgen.

In 2017 verscheen Pomme’s eerste album, een pop-folk-plaat met country-invloeden die niet misstaat tussen werk van Angèle, Juliette Armanet en Clara Luciani. Twee jaar later bevestigde de Française met ‘Les failles’, dat geroemd werd door onder meer Le Monde en Les Inrocks, en op les Victoires de la Musique (de Franse GRAMMYs) in de prijzen viel.

Nadat het optreden van Pomme, initieel gepland op Les Nuits Botanique in mei 2020, meermaals werd uitgesteld en zelfs van zaal veranderde, bevestigt ze nu opnieuw haar komst naar Les Nuits op 9 september.

AUREL

Achter het pseudoniem Aurel schuilt Aurelio Mattern, een multi-instrumentalist die popmuziekop z'n Frans maakt. Zijn eerste songs, in de moedertaal, houden het luchtig maar melancholisch op het kruispunt van Odezenne, Flavien Berger, Nicolas Michaux en Voyou. Aurel is al een paar jaar artist in residence in de Botanique en in 2021 verschijnt er eindelijk ook een ep'tje. Singles ‘Hier la plage’ en ‘Ah ouais’ laten alvast een uitgekiende sound horen; mediterraans, lentefris en vol scherpe observaties. Te ontdekken op Les Nuits!

Photos de Pomme - Aurel

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Andere evenementen : Le Botanique

Andere evenementen : Concert

Andere evenementen : Sint-Joost-ten-Node

Aanbevelingen