Sün Evrard - Swinging books

Tentoonstelling » Mixed-Technische

Praktische informatie

Over Sün Evrard - Swinging books

Erasmushuis & Begijnhof musea onthalen kunstenares Sün Evrard voor hun komende tijdelijke tentoonstelling over Boekbindkunst.

Kunstenares Su?n Evrard wijdt zich aan de geraffineerde kunst van het boekbinden. Zo weet ze een boek om te toveren tot een kostbaar en organisch voorwerp door fijn materiaal, zoals papier, leder, perkament, gelooide huiden & hout, te verwerken in nieuwe boekbindtechnieken geïnspireerd op oude boekbanden, dit alles steeds met oog voor de inhoud. Op deze tentoonstelling gaan haar originele en sensuele creaties in dialoog met hedendaagse boekbanden van 16de eeuwse werken uit de collecties vanhet Erasmushuis.

Sün Evrard heeft er altijd naar gestreefd om niet alleen haar creativiteit in dienst te stellen van de conservering van de boeken die haar werden toevertrouwd om te binden, maar ook om haar vakmanschap te verfijnen aan de hand van nieuwe ontdekkingen (van boekbanden) en ontmoetingen (van boekbinders), steeds zoekend naar de mogelijkheden om de boekbanden op originele wijze werkelijk te « laten leven ». Dit dubbele aspect van haar werk – enerzijds boekbanden ter conservering van oude boeken en anderzijds boekbanden als kunstobject – heeft de drijfveer gevormd voor het organiseren van deze tentoonstelling, waar naast de gewoonlijk overvolle toontafels en vitrines, gekozen wordt om de boeken door de ruimte te laten ‘vliegen’.

Op deze tentoonstelling wordt Sün Evrards’ artistieke parcours geschetst en kan de bezoeker haar
werk vergelijken met dat van boekbinders uit de 16de eeuw door wie Sün Evrard zich laat inspireren. Bijna 70 banden in alle mogelijke kleuren en materialen, verdeeld over en opgehangen in de zalen ‘Vaste collecties’ van het Erasmushuis, zijn hier bijeengebracht in een innovatieve en poëtische setting.

Sophie Cornet,
Tentoonstellingscommissaris

Zahava Seewald,
Directrice van de Gemeentelijke Musea van Anderlecht
Conservatrice van het Erasmushuis & Begijnhof

Georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheca Wittockiana (het Museum van de Boekkunsten en de Boekband) en ARA Belgica (Vrienden van de Boekbindkunst).

Twee tentoonstellingen rond het boekbinden
« Swinging books » Erasmushuis & Begijnhof
« Les Quatre éléments » 29.05 14.08.2021 Wittockiana en ARA Belgica
— www.wittockiana.org

Photos de Sün Evrard - Swinging books

Gerelateerde thema's

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Ga snel naar deze expo's die bijna aflopen

Andere evenementen : Tentoonstelling

Andere evenementen : Anderlecht

Aanbevelingen