Félicia Atkinson - Oï les Ox

Concert » Electronics

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Félicia Atkinson - Oï les Ox

  Experimentele artiest creëert nieuwe werelden met gelaagde soundscapes

  Felicia Atkinson is een Franse componist en visual artist die studeerde in Parijs, een tijdlang woonde in Brussel en nu gevestigd is in Rennes. Terwijl ze zich vooral bezig hield met het maken van sculpturen en schilderijen, ontdekte ze in onze hoofdstad een muziekmicrobe die leidde tot het project Je Suis Le Petit Chevalier. Ondertussen gaat de vrouw achter het Shelter Press-label gewoon door het artistieke leven met haar geboortenaam en laat ze zich inspireren door de natuur, asmr en het moederschap om bijzondere soundscapes te maken.

  Het nieuwe album 'The flower & the vessel' is in dat opzicht misschien wel het meest volmaakte dat al verscheen; het is een indrukwekkende verzameling muziek die tegelijkertijd abstract en emotioneel klinkt. Atkinson maakt niet per se nummers, maar eerder dromerige universums waar je jezelf in kan blijven verliezen, mede ook dankzij de gigantische rijkdom die in deze vooruitstrevende muzikant haar muziek sluipt. Doorheen de jaren en dankzij samenwerkingen met Jefre Cantu-Ledesma groeide Felicia uit tot een grote naam binnen de experimentele scene.

  OÏ LES OX
  Oï les OX aka Aude Van Wyller is de mede-oprichtster van het kunstenaarscollectief Outreglot en een muzikante. Onder haar soloproject maakt ze van gemuteerde, hedendaagse pop met experimentele geluiden, noise, r&b en surrealistische teksten bijzondere collages, uniek in zijn genre. Boomkat schrijft over 'Crooner qui coule sous les clous': "easily one of the most ambitious, layered and rewarding avant-pop albums we’ve heard in an age".

  Photos de Félicia Atkinson - Oï les Ox

  Parent Events

  Autres Lieux/Dates

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Le Botanique

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Sint-Joost-ten-Node

  Aanbevelingen