Tentoonstelling Textilités

Tentoonstelling » Varia

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Tentoonstelling Textilités

  Van 9 mei tot 1 augustus 2021 opent Textilités, een grote tentoonstelling die uitsluitend Belgische kunstenaars samenbrengt, haar deuren in de oude abattoirs van Bergen. De tentoonstelling brengt 30 hedendaagse Belgische kunstenaars samen rond één enkel medium: textiel. Met meer dan 60 werken, gaande van specifieke producties tot recente en oude werken, biedt Textilités een breed panorama van hedendaagse Belgische creaties.
  Het is een initiatief van BeCraft in samenwerking met de stad Bergen en kunstencentrum Les Drapiers, en samengesteld door Denise Biernaux.

  Het raamwerk van de tentoonstelling is bedoeld om een reflectie te zijn op het begrip textiel, en de betekenis en de relevantie ervan. Het onderzoekt de relatie tussen materialen en hun weerbaarheid, om op die manier een vorm van "textielbaarheid" te rechtvaardigen.

  Om dit te illustreren, concentreerde de selectie zich op werken van in België wonende ontwerpers voor wie textiel een van de motoren van hun werk is, waarbij de vitale creatieve energie even belangrijk is als de uiteindelijke vorm. De tentoongestelde werken getuigen van de symbolische, culturele en esthetische waarden van zowel ontwerpers als beeldend kunstenaars en ambachtslieden.

  Photos de Tentoonstelling Textilités

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Enkele adembenemende tentoonstellingen die je niet mag missen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Bergen

  Aanbevelingen