Tentoonstelling Van waar komt de wind?

Tentoonstelling » Varia

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Tentoonstelling Van waar komt de wind?

  Na Marchin, Bastogne en Doornik is het de beurt aan Flémalle om het vierde deel van deze reizende tentoonstelling voor te stellen. Gedurende meer dan twee maanden zal het park van La Châtaigneraie onderdak bieden aan bijna twintig windhanen gemaakt door hedendaagse kunstenaars.
  Het doel van dit project is om hedendaagse creaties te verankeren in de populaire cultuur door kunstenaars uit te nodigen om de windhaan en zijn betekenissen opnieuw te bekijken door middel van hun esthetische vormen.
  Tussen traditie en moderniteit wil dit proces de lokale bevolking bereiken met eigentijdse creaties gebaseerd op een bekend object, waarbij lokale verankering hier als positief element wordt beschouwd.
  In deze ruimte is het bijzonder belangrijk om het ontstaan van een ontwerp te promoten dat verband houdt met de onze geschiedenis. De traditionele windhaan geeft een iconografie weer die verband houdt met het land, bij ons in Wallonië de haan, in Vlaanderen de leeuw en in Duitsland de wolf. Wanneer het de vorm aanneemt van de haan, wordt het in onze streken meestal zingend afgebeeld,tegen de striemende wind in. Het kan worden vergeleken met totems die dienden om de cultuur waartoe men behoorde te symboliseren.
  De windhaan moet uitgebalanceerd zijn zodat hij om zijn as kan draaien, en asymmetrisch zodat hij de wind aankan. Meestal klein van formaat, is het beter bestand tegen wind. Hier worden ze op een sokkel geplaatst die onderdeel uitmaakt van het werk. Dat allemaal om de functionaliteit van het object, de vier windstreken aan te duiden, te vrijwaren: Noord, Zuid, Oost en West.

  > Tijdschema
  Van 14u tot 18u, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag of op afspraak Gesloten op maandag, dinsdag, donderdag en feestdagen.

  Photos de Tentoonstelling Van waar komt de wind?

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Enkele adembenemende tentoonstellingen die je niet mag missen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Flémalle

  Aanbevelingen