Kult XL Ateliers: openingstentoonstelling

Tentoonstelling » Mixed-Technische

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Kult XL Ateliers: openingstentoonstelling

  KULT XL Ateliers is gewijd aan hedendaagse beeldende kunst, met een tentoonstellingsruimte en kunstenaarsateliers in het hart van de Europese wijk. De zaal is sinds 28 augustus 2021 open voor het publiek.
  Bezoek de openingstentoonstelling 'KULT XL Ateliers' en ontdek meer over deze nieuwe culturele plek en de buurt! Aan de hand van het onderzoek van Tatiana Debroux (ULB) en Laurence Brogniez (ULB) en kunstwerken uit het Museum van Elsene, ontdekt de bezoeker de kenmerken van de Leopoldwijk, de huidige Europese wijk, als gastgebied voor talrijke kunstenaars in de 19e eeuw. De noodzakelijke voorwaarden voor een kunstenaarsatelier en artistiek werk worden verder toegelicht. Vervolgens wordt het nieuwe netwerk van kunstenaarsateliers in Elsene gepresenteerd en worden de kunstenaars voorgesteld die momenteel in residentie zijn.
  Deze tentoonstelling is een realisatie van de gemeente Elsene, in samenwerking met Tatiana Debroux (ULB) en Laurence Brogniez (ULB), het Museum van Elsene, de Vereniging Leopoldwijk en de kunstenaars in residentie: Alexis Deconinck, Laura Nsengiyumva, Laure Cottin Stefanelli, Mostafa Saifi Rahmouni, Sarah Smolders, Precy Numbi, Collectif Muesli (Hannah De Corte, Louis Darcel, João Freitas), Aline Forçain, Kristina Sedlerova-Villanen, Jakub Jansa, Béatrice Guilleman.

  De tentoonstelling is tijdens de openingsuren gratis toegankelijk voor het publiek.
  De ateliers van de kunstenaars zijn niet toegankelijk voor het publiek, behalve tijdens de rondleidingen op 4 en 19 september.

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  De meest boeiende gratis tentoonstellingen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Elsene

  Aanbevelingen