Hoe organiseer je een feestelijk online avondje uitgaan met vrienden?

In het leven moet je creatief zijn. Een statement dat nog maar eens bleek waar te zijn in tijden van lockdown. E-apéros, gesprekjes aan het raam, collectief applaus en vele andere initiatieven schoten als paddenstoelen uit de grond en lieten ons begrippen als ‘feestelijkheid’ en ‘gezelligheid’ opnieuw uitvinden. Vandaag stellen wij voor om deze visie verder te zetten en een online avondje uit te organiseren voor al je vrienden. Hiervoor bezorgen we je een paar tips en tricks en ook het advies van Mathieu Panzokou, een influencer en een échte nachtvogel!

Deze modeontwerper bevestigt het zwart op wit: Je hoeft niet met veel te zijn om plezier te hebben! Hij ging zelf nog niet virtueel uit of nam nog niet deel, maar heeft wel aan een paar e-apéro’s deelgenomen tijdens de lockdown. Wat betreft deze e-apéro’s raadt hij aan om het aantal deelnemers te beperken tot maximaal 8, om gemakkelijk te kunnen communiceren. Maar voor online uitgaan is dat duidelijk anders. Willen we een échte nachtclubsfeer creëren, dan praten we niet maar dansen we vooral!

Wat de muziek betreft is de keuze zeer eenvoudig volgens Mathieu. Hij luistert op dit moment naar Jerusalema van Master KG op repeat.

 

In dit geval zou het best zijn om allemaal tegelijkertijd naar dezelfde muziek te luisteren! Met behulp van een Spotify playlist bijvoorbeeld. Of een vriend of vriendin die mixt? Of een set opgenomen in een club of op een festival? Of misschien een opname van de Boiler Room om in dezelfde sfeer te blijven?

Onze Belgische ontwerper is zeer gevoelig voor alles wat met de artistieke dimensie te maken heeft en raadt dan ook aan om voor decoratie te zorgen. Je kan eventueel een ‘barhoekje’ maken? Of een fotohoekje? Hij verkiest warme kleuren en ingetogen helderheid. Uitgaan in thema is ook altijd leuk. En tot slot, om alles wat pittiger te maken, kan je iedereen vragen om zich volgens dezelfde kleurcode te kleden!

Op technisch vlak bestaan er verschillende tools en bieden deze elk verschillende mogelijkheden (Zoom, Skype, Whatsapp, Houseparty, Google Meet...). Bij sommigen kan je zelfs de achtergrond van je scherm veranderen. Ook Spotify Discord is leuk en waarom doe je geen blinde muzikale test (Mr Qutizer)?

En wat drinken we tijdens dit hele gebeuren? Mathieu heeft een zwak voor de Desperados Red en Desperados Mojito.

Genoeg gepraat nu, laten we in actie schieten. Dus, wanneer plan jij je online avondje uit?

 

Andere thema's